Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
Φύλλο:
250 γρ χλιαρό νερό
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι ( τραγανό φύλλο)
Περίπου 500 γρ αλεύρι χωρίζω σε 4 μπάλες
1 πακέτο μακαρόνια ( χοντρά για παστίτσιο)
2 κουταλιές βούτυρο
λίγη φέτα
4 αυγά
1 κούπα γάλα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση!!!
Φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας. Το σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια ( χοντρά για παστίτσιο, 1πακετο) 10′ . Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, τρίβουμε φέτα ( εγώ βάζω μπόλικη). Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, και 1 κούπα γάλα και τα προσθέτουμε κ αυτά. Λίγο πιπέρι. Βάζουμε στο ταψί φούρνου λαδόκολλα, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με λαδάκι και απλώνουμε κ το επόμενο φύλλο, ραντίζουμε ξανά με λάδι βάζουμε όλη τη γέμιση βάζουμε άλλα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ανάμεσα χαράζουμε ελαφρώς τα κομμάτια ραντίζουμε πάλι με λαδάκι κ λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.