Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.
Υλικά!!!
6 κολοκυθάκια στρογγυλά
1/4 κιμά ανάμεικτο
1 φλ. καφέ λευκό ρύζι Καρολίνα πλυμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
άνηθο
δυόσμο
φρεσκοτριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
1 λεμόνι
αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση!!!
Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο όλο αρώματα και γεύσεις, μόλις κατέβηκαν από το μάτι κ το ένα εξαφανίστηκε στην δοκιμή.
6 κολοκυθάκια στρογγυλά τα σκάβουμε κ σε ένα τάπερ βάζουμε 1/4 κιμά ανάμεικτο, 1φλ.καφέ λευκό ρύζι Καρολίνα πλυμένο,1μαρσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κ 1 ξερό ψιλοκομμένα, άνηθο, δυόσμο, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι
γεμίζουμε τα κολοκυθάκια κ τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι καλύπτουμε τα κολοκυθάκια με ζεστό νερό και βράζουμε 30′. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χτυπάμε σε ένα πιάτο αυγολέμονο 2αυγά κ 2λεμόνια ρίχνουμε λίγο ζωμό κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το σερβίρουμε ζεστό.