Υλικά!!!
Για δώδεκα μεσαίου μεγέθους πιπεριές, επτά μεσαίες ώριμες ντομάτες και δύο πατάτες)
2 ξερά μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 κιλό κιμά( της αρεσκείας μας)
1 ματσάκι μαϊντανό και μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα.
250 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ή το περιεχόμενο από τις ντομάτες .
Εκτέλεση!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα πάνω και κάτω αντιστάσεις.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες .
Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πρώτες και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε, σε ένα βαθύ πιάτο ,το περιεχόμενο από τις ντομάτες και το βάζουμε στην άκρη .
Ομοίως σκάβουμε και τις πατάτες αφού την κόψουμε από τη μια μεριά δημιουργώντας ένα καπάκι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα τσιγαρίζουμε σε μεσαία προς δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια ΄ξύλινη σπάτουλα για 5 με 7 λεπτά χωρίς να τα κάψουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό ή το περιεχόμενο από τις ντομάτες, το μαϊντανό ,το δυόσμο ,τις δύο κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν και να δέσουν καλά τα υλικά για 10 με 12 λεπτά περίπου και να πιούν τα περισσότερα υγρά από τις ντομάτες
Αν χρησιμοποιήσουμε πελτέ 5 με 7 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει.
Ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη σπάτουλα και απομακρύνουμε από το μάτι.
Γεμίζουμε τις πιπεριές τι ντομάτες και τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Αν περίσσεψε γέμιση την βάζουμε στο ταψί μαζί με έξτρα κομμένες πατάτες .
Τις αλατίζουμε, προσθέτουμε και ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 50 λεπτά της ώρας