Μπισκότα νηστίσιμα - Cook For All
Μπισκότα νηστίσιμα

Μπισκότα νηστίσιμα

Η Συνταγή είναι από ‘Despo Ermogenous – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

1 Spry 325g(φυτικό βούτυρο)
1/2ποτ.ηλιέλαιο(νερου 200g)
1 ποτ..ζάχαρη ή 2 ποτ..ζάχαρη άχνη
1 ποτ.χυμο πορτοκαλιού
2 βανίλιες
λίγο ανθόνερο
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 κγ.σόδα κοφτό
7,1/2 ποτ. αλεύρι (900g)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση!!!

Χτυπάμε στο μίξερ τον βούτυρο, ηλιέλαιο και την ζάχαρη καλά να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη σόδα.Βαζουμε την βανίλια, ανθονερο και ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέσα το μπεικιν πάουντερ και το βάζουμε λίγο λίγο (μπορεί να χρειαστεί ακόμη λίγο).Να γίνει μαλακή ζύμη όχι σφικτή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στα στρογγιλά βάζουμε αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μικρές μπαλίτσες και με το δάκτυλο μας πιέζουμε στην μέση ή(με ένα λεμονοσφύκτη)Όταν ψήνονται και φουσκώσουν ξαναπιέζουμε με το δάκτυλο ή με την άκρη της μαγειρικής ξύλινης κουτάλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν στα στρογγυλά βάζουμε μαρμελάδα.(έβαλα μοσφίλου)Μπορούμε να βάλουμε την μαρμελάδα πριν τα ψήσουμε.Τα βάζουμε σε τάπερ για να μείνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top