Σιροπιαστό Σιάμαλι - Cook For All
Συροπιαστό Σιάμαλι

Σιροπιαστό Σιάμαλι

Υλικά

– 450γρ γιαούρτι πρόβειο
– 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
– 4 κ/κια μπεικιν πάουτερ
– λίγη Μαστίχα
Σιρόπι
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 3 φλιτζάνια νερό
– λίγο χυμό λεμονιού
– 3-4 ξυλάκια κανέλα
– 1/2 φλιτζάνι του καφέ Ανθόνερο

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και κανέλα Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε το χυμό λεμονιού και μετρούμε 6 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το Ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά αν δούμε ότι είναι λίγο σφηκτο το μίγμα βάζουμε ακόμα λίγο γάλα.
Το βάζουμε στο πυρέξ το χαράζουμε και βάζουμε απο πάνω από ένα αμύγδαλο ασπρισμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βάζουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό σιάμαλι.
Η Συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “Συνταγές απλές και εύκολες”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top