Υλικά
– 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
– 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
– χυμό από μισό λεμόνι
– μια σκελίδα σκόρδο
– μουλιασμένο ψωμί
– ελαιόλαδο
– 1 αυγό
– δυόσμο
– μαϊντανό
– λίγο ούζο
– ρίγανη ξερή μισό κουταλάκι του γλυκού
– πολύ λίγο κύμινο
– λίγες πατάτες
– λίγες φέτες ντομάτα
Εκτέλεση
Ανακατεύω καλά τα υλικά και το αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα. Καθαρίζω πλένω τις πατάτες μου και τις κόβω σε κομμάτια. Ρίχνω ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη πολύ λίγο ξερό κρεμμύδι και το χυμό από μισό λεμόνι καλό ανακάτεμα πλάθω και τα κεφτεδάκια μου τα απλώνουμε στο ταψί δεν τα βάζω πάνω από τις πατάτες γιατί δεν μου αρέσει έκοψα και μία ντοματούλα και τα έβαλα πάνω από τα κεφτεδάκια για να μην ξεραθούν γρήγορα ένα ποτήρι νερό και στο φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.