Ροξάκια - Cook For All
Ροξάκια

Ροξάκια

Υλικά

– 1φλ.τσ.γάλα χλιαρό
– 1φλ.τσ.σπορέλαιο
– 1 αυγό
– 1φ.μαγιά
– 500γρ περίπου αλεύρι
– 2 βανίλιες
– 2κ.γ.κακάο
– 1κγ.κοφτό κανέλλα
– λίγο γαρύφαλλο
– ξύσμα πορτοκαλιού
– μια χούφτα καρύδι τριμμένο
ΣΙΡΟΠΙ
– 4φλ.τσ.ζάχαρη
– 3 1/2φλ.τσ.νερό
– λίγο χυμό λεμονιού
Το βράζουμε για 7-8′

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την λευκή ζύμη σε μπολ και πριν ρίξουμε όλο το αλεύρι, χωρίζουμε και παίρνουμε το 1/3. Εκεί προσθέτουμε το κακάο, το καρύδι και τα μυρωδικά.
Αν το μείγμα είναι σφικτό προσθέτουμε 1κσ γάλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι στην λευκή ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει.
Χωρίζουμε την λευκή ζύμη στα δύο και φτιάχνουμε 2 παραλληλόγραμμα.
Την σκούρα ζύμη την χωρίζουμε επίσης στα 2 και φτιάχνουμε 2 ρολά.
Πάνω στην κάθε λευκή ζύμη βάζουμε από 1 ρολό σκούρο και τυλίγουμε. Κόβουμε φέτες ,βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους180 για 12-15′.
Δεν πρέπει να παραψηθούν.
Να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι στο ταψί.
Μετά από 1 ώρα τα γυρνάμε ανάποδα.
Το σιρόπι απορροφάται την επομένη ημέρα.

Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top