Υλικά
– 8 Πορτοκάλια μικρά
– 2 Ποτ του νερού νερό
– 2,1/2 Ποτ του νερού ζάχαρη.. εγώ έβαλα στεβια
– Σταγόνες από μισό λεμόνι
– 2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ η κάθε μια.
– 2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ.
Εκτέλεση
Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού…. Στραγγίζετε…. Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτ νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά…. προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού κ αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι.. στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι κ αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους… Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρι και βουτάτε μια μια φετουλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση.. Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.