Κουλουράκια παραδοσιακά Σμύρνης - Cook For All
Κουλουράκια παραδοσιακά Σμύρνης

Κουλουράκια παραδοσιακά Σμύρνης

Υλικά

για περίπου 80 κομμάτια

– 1.5κιλ.αλευρι
– 250γρ βούτυρο
– 500γρ ζάχαρη
– 3αυγα+1για την επικάλυψη
– 1/2 γαλα κουπα
– 1/2χυμο πορτοκαλί κούπα
– 20γρ αμμωνία
– 10γρ μπεικιν
– 1/2κουτ.γλυκου σοδα
– 2με 3 βανίλιες
– Ξύσμα από πορτοκαλί… 3πορτοκαλια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα με της βανίλιες… Προσοχή μην κάψει… Λιώνουμε το βούτυρο και το Χτυπάμε με την ζάχαρη…  Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το μπεικιν…. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την ρίχνουμε πάνω από το μπολ γιατί αφρίζει Το ίδιο κάνουμε και με την αμμωνία με το γάλα…. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά… Αρχίζουμε να το ζυμώνουμε το μείγμα…. Όταν είναι έτοιμο φτιάχνουμε ωραίες πλεξούδες και της βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα… Και αλείφουμε από πάνω με το αυγό… Ψήνουμε στους 200βαθμους για 10 με 15λεπτα…..αναλόγως τον φούρνο σας…. Όχι παραπάνω….

Η Συνταγή είναι από Marina Martzia Kyriakoy – “Μαγειρικη ζαχαροπλαστικη και βοτανα”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top