Σπανακόπιτα - Cook For All
Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Υλικά

για το φύλλο
για 33εκ ταψι

– 500γρ αλεύρι
– 250
– 260ml νερό χλιαρό
– 10ml ξύδι
– 25ml καλαμποκελαιο
– αλάτι περίπου 8-9γρ
– 1 αυγό

Γέμιση σπανάκι

– 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στεγνό
– 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
– 2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
– Μάραθο
– 1 Ποτηράκι του κρασιού λάδι
– 1 αυγό
– 1 χούφτα τραχανά γλυκό
– Αλάτι
– πιπέρι
– 200γρ. ημισκληρο τυρί
– Ένα κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση

για το φύλλο

Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ και τα δουλεύω περίπου 17′-20′.
Βγάζω το ζυμάρι από τον κάδο και το κάνω μια μπάλα και το τυλίγω με μεμβράνη το βάζω στο ψυγείο για μια νύχτα. Την άλλη μέρα βγάζω το ζυμάρι από το ψυγείο και το χωρίζω σέ 10 ίσα μπαλάκια. Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω για καμιά ώρα. Μετά παίρνω το πρώτο μπαλάκι το ανοίγω όσο είναι ένα πιάτο του φρούτου και το αλείφω με λίγο λάδι ρίχνω λίγο νισεστέ και βάζω από πάνω το δεύτερο δισκάκι το τρίτο και το τέταρτο. Κάνω 2 στιβάδες από 4 φύλλα που τα χρησιμοποιώ για το πάνω και το κάτω φύλλο και μια με 2 φύλλα που θα την βάλω στην μέση για να τραβήξει τυχών υγρά.

Τα σκεπάζω και ετοιμάζω την γέμιση.

Σοτάρω στο λάδι το ξερό κρεμμύδι έως ότου καραμελωσει.
Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα πράσο το σπανάκι αλάτι πιπέρι μάραθο. Και αφού κρυώσει ρίχνω το αυγό και το τριμμένο τυρί.

Λαδώνω το ταψί και στρώνω το πρώτο φύλλο. Βάζω την μισή γέμιση το φύλλο που αποτελείται από δύο φύλλα. Και την υπόλοιπη γέμιση. Στρώνω σουρωτα πλέων το φύλλο. Το χαράζω ρίχνω σουσάμι άσπρο και μαύρο. Το ψεκάζω με νερό και βάζω το ταψί στον προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα έκανε στο δικό μου.

Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top