Ένα γερμανικό γλυκό κέικ-τυρτα ή το λεγόμενο Frankfurter Kranz. Κατάλληλο για το γιορτινό τραπέζι και ουσιαστικά είναι ένα κέικ, κομμένο σε 4 μέρη και συνδυασμένο με κρέμα βουτύρου και μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά
Για το κέικ
– 6 αυγά
– μια πρέζα αλάτι
– 150 g ζάχαρη
– 160 ml λάδι
– 160 ml γάλα
– 240 γρ αλεύρι
– 100 γρ άμυλο
– 1 μπέικιν πάουντερ
– βανίλια
Για την κρέμα
– 2 πουτίγκες βανίλιας 37 γρ
– 900 ml
– γάλα
– 12 κ.σ.ζάχαρη
Εκτέλεση
Το αφήνω να κρυώσει για περίπου 2 ώρες μέχρι να ψηθεί το κέικ και μετά να κρυώσει. Και χτύπησα 300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να ασπρίσει. Της πρόσθεσα την πουτίγκα τμηματικά και έτσι πήρα μια υπέροχη αφράτη κρέμα. Έκοψα το κέικ στα 4, το άλειψα πρώτα με το γλυκό και από πάνω την κρέμα, πάλι ένα κομμάτι από το κέικ και έτσι έκανα εναλλαγή. Τέλος το σοβάτισα και το στόλισα με κροκέτες φουντουκιού.
Η Συνταγή είναι από Dhmhtra Merdzhanova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.