Εύκολο, γρήγορο και όποιος προλαβει
Υλικά
– 1 κιλό αλεύρι γοχ
– 700 ml χλιαρο νερό
– 2 φακελάκια μαγιά
– 1 κγ ζάχαρη
– 2 κγ αλατι
– 5 κσ λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό την μαγιά την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι σε λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και φτιάχνουμε το ζυμάρι.
Το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και όταν γίνει προσθέτουμε αλεύρι να σφίξει η ζύμη.
Ετοιμάζω την γάστρα ,την βάζω μισή ώρα στον φούρνο να κάψει κι όταν είναι έτοιμη βάζω το ζυμάρι μέσα το χαράζω και το ψήνω μισή ώρα στους 180 με κλειστό καπάκι και μισή ώρα χωρίς μέχρι να πάρει χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.