Πατατοσαλάτα - Cook For All
Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

Δροσερή και ευπαρουσίαστη για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά

– 6 πατάτες βρασμένες
– 4-5 αυγά βρασμένα
– 1 μικρό βαζάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
– Τρυφερά εσωτερικά κοτσάνια από σέλερι ,καλά καθαρισμένα από τις ίνες και τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα ψιλοκομμένα(ή σέλινο)
– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
– Λίγο ξύδι
– Πιπέρι
– 1 βάζο μαγιονέζα περίπου 600 γρ. ( ανάλογα πόσο πλούσια τη θέλουμε, βάζουμε και ανάλογη ποσότητα)
– Λίγο λαδάκι προαιρετικά

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μπόλ με νερό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μυρίζει μέσα στην πατατοσαλάτα έντονα, όσο και αν μείνει.
Βράζουμε τις πατάτες κατά προτίμηση με τη φλούδα, (δεν τραβούν νερό εσωτερικά με αυτόν τον τρόπο)σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σέλερι, το αγγουράκι τουρσί, το κρεμμύδι και τα αυγά.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μαζί σε μπόλ, προσθέτουμε πιπέρι λίγο ξύδι, λίγο λαδάκι αν βάλουμε, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε να τη βάλουμε σε κάποια φόρμα ,βάζουμε στο εσωτερικό της μεμβράνη για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε αργότερα. Βάζουμε στο ψυγείο κάποιες ώρες, σκεπασμένη και από το πάνω μέρος με μεμβράνη, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με ότι υλικά θέλουμε.
Καλές γιορτές!!

Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top