ταψί ή τσέρκι 26 εκ.
Υλικά
– 200 γρ. βούτυρο λουπακ ή ότι άλλο παρόμοιο έχετε
– 350 γρ. ζάχαρη
– 140 γρ. γάλα
– 5 αυγά φρέσκα
– 2 βανιλιες
– 3 κουταλάκια χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού
– 415 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσης
– 75 γρ. τριμένο καρύδι
– 10 γρ. μπέικεν
– 3 κουταλάκια κονιάκ
– μαχλέπι, μαστίχα, γλυκάνισο
– ξύσμα πορτοκαλιού
Γλάσσο
– 2 λευκές σοκολάτες
– 1 κουταλιά άχνη
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.
3. Προσθέστε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
4. Ρίξτε το χυμό του μανταρινιού ή πορτοκαλιού, το αλεύρι, το τριμμένο καρύδι, το μπέικιν, το κονιάκ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5. Ρίξτε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
6. Ψήστε περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και ένα μαχαιράκι που εισάγεται στη μέση να βγαίνει καθαρό.
7. Αφήστε να κρυώσει.
8. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα και απλώστε την πάνω στην κρύωμένη πίτα.
9. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι από Theni Sotiropoulou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”. (όσο αφορά τα υλικά)