Γεμιστό θράψαλο με πλιγούρι - Cook For All
Γεμιστό θράψαλο με πλιγούρι

Γεμιστό θράψαλο με πλιγούρι

Υλικά

– 1 μεγάλο θράψαλο καθαρισμένο
– 3 πατάτες
– 300 γραμμάρια ντοματάκια
– Θυμάρι
– Ρίγανη
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
– 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Γέμιση:
– 3/4 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο ξερό
– 1 ντομάτα τριμμένη
– 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
– Αλάτι
– Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα.
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό. μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να απορροφήσει το πλιγούρι τα υγρά.
Αλατοπιπερώνουμε το θράψαλο και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τη σακούλα.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα και τοποθετούμε το θράψαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι και τις κόβουμε με τη φλούδα σε μικρά κομμάτια.
Αλατίζουμε και αδειάζουμε τις πατάτες στο σκεύος με το θράψαλο.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, ρίγανη, θυμάρι και περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 40 λεπτά.
Apo…Nistisimo.gr

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top