Υλικά
– 60 γρ.κορν φλαουρ
– 600 γραμμάρια γάλα
– 300 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 γραμμάρια κακάο κοσκινισμενο.
– 100 γραμμάρια μαργαρίνη σε κυβάκια.
– 1 βανίλια
– 1κουτ.δουπας μέλι
Για την λευκή κρέμα
-1 λίτρο γάλα
– 6 κρόκους
– 200 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 γραμμάρια κορν φλαουρ
– 1 βανίλια
– 1 κουτ.σουπας μέλι
– 100 γραμμάρια βούτυρο.
Για τα σου
– 125 ml γάλα
– 125ml νερό
– 125γραμμάρια βούτυρο
– 4-5 αυγά μεσαία.
– 150 γραμμάρια αλεύρι
– 4 γραμμάρια αλάτι
Εκτέλεση
Για την κρέμα σοκολάτα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη το γάλα το καλά ο και το κορν φλαουρ. Τα ανακατεύουμε καλά και όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια το μέλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κρέμα λευκή
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, τα αυγά με την μία ή ζάχαρη, μέχρι να ανατρέψουν.Προσθετουμε δύο κουταλιές γάλα και δύο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Βάζουμε στο κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη μέχρι να βράσουν.Μετα παίρνουμε από το γάλα και Ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά. Χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμη και μετά, όλο αυτό το μίγμα το Ρίχνουμε πίσω στο γάλα- το οποίο είχε με αποσύρει από την φωτιά.-
Αφού ανακατέψουμε καλά το ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Σε χαμηλή φωτιά, για να μην κολλήσει. Τοποθετούμε πάνω την μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα σου
Προθεραινουμε τον φούρνο στους 200c .
Βάζουμε το γάλα ,το νερό και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Μόλις ενσωματωθούν προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να φύγει η υγρασία.
Ρίχνουμε το μίγμα στο μίξερ και το χτυπάμε να κρυώσει λίγο. Μετά ενσωματωνουμε ένα ένα τα αυγά. Θέλουμε η ζύμη να είναι ελαστική.Βαζουμε την ζύμη στο κορνε και τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα τα σουδακια.Για πιο ωραίο χρώμα μπορούμε να κάνουμε επάλειψη με αυγό.Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200cκαι μετά χαμηλώνουμε για άλλα 10 με 25 λεπτά στους 180.
Γεμίζουμε τα σου με την λευκή κρέμα, τα τοποθετούμε στο μπωλ και από πάνω την κρέμα σοκολάτα.
Από πάνω μπορούμε να προσθέσουμε ροδέλες σαντιγί και ένα κερασάκι.
Από εμάς τις Κατερίνες, καλή απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από Katerina Fourlh – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.