Υλικά
– 300 γρ λάδι αυτή τη φορά έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό καλαμποκελαιο
– 300 γρ ζάχαρη
– 300 γρ φρεσκοστιμενο χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι 🍋
– 2 κουταλάκια μπαικιν παουντερ
– 1 κουταλάκι σόδα
– 3 βανιλιες
– 1 κιλό και 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
300 γρ λάδι αυτή τη φορά έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό καλαμποκελαιο
300 γρ ζάχαρη
300 γρ φρεσκοστιμενο χυμό πορτοκαλιού
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι 🍋
2 κουταλάκια μπαικιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 βανιλιες
1 κιλό και 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις που μέσα αναμειγνύω το μπαικιν και τίς βανιλιες
Και την σόδα την λιώνω στο χυμό πορτοκαλιού
Και λίγο σουσάμι για όσους το αγαπούν από πάνω.
Ψήνω αέρα στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου ανάλογα την κουζίνα σας.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.