Υλικά
– 6 μεγάλα πορτοκάλια και γενικά βάζετε εσείς όσα πορτοκάλια θέλετε
– Ζάχαρη λευκή
– Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω τα πορτοκάλια 🍊.
Τα ρίχνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζω για 10 λεπτά και σουρώνω, ξαναβάζω νερό στη κατσαρόλα και βράζω άλλη μία φορά για 10 λεπτά σουρώνω, ξαναβάζω νερό και βράζω πάλι για 10 λεπτά. Δηλαδή 3 φορές. Μεταφέρω τα πορτοκάλια στο σουρωτήρι, περιμένω να κρυώσουν, τότε τα κόβω σε μέτρια κομμάτια αφαιρώντας την φλούδα, αφαιρώ τα κουκούτσια αν τυχόν έχουν, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. (Δεν τα λιώνω τελείως).
Μετράω το πολτό με ένα ποτήρι, όσα ποτήρια πολτός τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε, ρίχνω πολτό και ζάχαρη στη κατσαρόλα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά, στην αρχή δυνατή φωτιά μετά κατεβάζω κάτω από το μισό, ανακατεύοντας συνέχεια, τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού.
Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα (15 λεπτά στους 170βαθμούς).