Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο όσπριο. Μια Ρεβυθάδα στη γάστρα με λιαστές ντομάτες με απίστευτη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά
– 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα στο νερό αποβραδίς
– 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
– 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 1/2 κ.γ. ζάχαρη
– 2 φύλλα δάφνης
– 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
– αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε από αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Τα στραγγίζουμε τα πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε στη χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν και λίγο παραπάνω. Τα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα “ξαφρίζουμε”.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15-20 λ. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στη γάστρα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 30 λ. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λ ακόμα ή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.