Υλικά
– 1 1/2 λίτρο γάλα
– 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
– Βανίλια
– μια πρέζα αλάτι
– 4 αυγά
– 350 γρ ζάχαρη
– Κανέλα
– 60 γρ βούτυρο γάλακτος
– 4 φύλλα κρούστας
– Ξύσμα από ένα λεμόνι
– Μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Ρίχνουμε στο τέλος το βούτυρο και ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την κρέμα, να είναι καλά κολλημένη, πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, μέχρι να κρυώσει. Αλείφουμε βούτυρο το ταψί και βάζουμε σταυρωτά τα φύλλα, πασπαλίζοντάς τα με λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ανάμεσα σε κάθε φύλλο ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τα φύλλα, στριβόντάς τα και χτυπάμε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε την κρέμα από πάνω. Τέλος πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα για να καραμελώσει. Ψήνουμε πάνω-κάτω στους 170 β, μέχρι να αρχίσει να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από Olympia Agapiadou – “Συνταγές απλές και εύκολες”.