Υλικά
για τα μπιφτέκια:
– 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
– 500γρ κιμά χοιρινό
– 3-4 φέτες ψωμί
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– 2 κσ λευκό ξύδι
– 3 κσ σάλτσα ντομάτας, pummaro
– Ρίγανη
– Αλάτι, πιπέρι
– Ελαιόλαδο
λοιπά υλικά:
– πατάτες
– καρότο σε ροδέλες
– μια πιπεριά κόκκινη
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– χυμό από 1 λεμόνι
– σάλτσα ντομάτας
– λάδι
– δύο σκελίδες σκόρδο σε φέτες
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. το ψωμί το μουλιαζουμε σε νεράκι και στραγγίζουμε καλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε.
Πλάθω τα μπιφτέκια μου πάντα παχουλα 😁
Μην τα ψήσετε πολύ και στεγνώσουν
Πρόσθεσα στο ταψί πατάτες, καρότο σε ροδέλες και μια πιπεριά κόκκινη. Έβαλα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό από 1 λεμόνι, σάλτσα ντομάτας, λάδι και δύο σκελίδες σκόρδο σε φέτες. Πρόσθεσα νεράκι και Έβαλα να ψηθούν στους 190 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.