Γαλακτομπούρεκο - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

Σιρόπι:
– 2 ποτήρια ζάχαρη
– 1 ποτηρι νερό
– 1 ξυλ.κανελα
– 2 κ.σ.χυμο λεμόνι

– 500 γρ.γάλα
– 200 γρ.κρ.γάλακτος
– 4 αυγα
– 1 κουπ ζαχαρη
– 3 γεματ.κ.σ.σιμιγδ.ψιλο
– 3 κορν φλαουρ
– 2 βανίλιες
– 1 κ.σ.ξύσμα περγαμόντου (αν δεν έχετε βάλτε πορτοκαλι)
– 3κ.σ.βούτυρο φρεσκο

Εκτέλεση

Βαζουμε σε μια κατσαρόλα: 500 γρ.γάλα και 200 γρ.κρ.γάλακτος
Χτυπάμε σε ενα μπωλ 4 αυγα..1 κουπ ζαχαρη να ασπρισουν και ρίχνουμε μεσα 3 γεματ.κ.σ.σιμιγδ.ψιλο και 3 κορν φλαουρ..
Τα ριχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πήξει η κρέμα..
Οταν κατευασουμε απο τη φωτια ριχνουμε 2 βανίλιες και 1 κ.σ.ξύσμα περγαμόντου(κρ αταω πάντα ξύσμα στη κατάψυξη…. αν δεν έχετε βάλτε πορτοκαλι) και 3κ.σ.βούτυρο φρεσκο
Στρώνουμε 5..6..φύλλα Βυρυτου βουτυρώνοντας..ριχν την κρεμα και απο πανω αλλα 5 φυλλα.
Χαρασουμε και ραντιζουμε με λιγο νερακι
Οταν βγαλουμε απο το φουρνο ριχνουμε στο καυτο γλυκό το σιρόπι…

Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top