Συνταγή της Κ.Αργυρω Μπαρμπαρίγου
Υλικά
– 2 συσκευασίες σαβαγιάρ
– 5 κρόκους αυγών
– 300 γρ μασκαρπονε σε θερμοκρασία δωματίου
– 450 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες παγωμένη
– 350 ml δυνατό καφέ
– 50 γρ λικέρ καφέ
– 150 γρ ζάχαρη
– κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους κρόκους σε Μπεν Μαρί με την ζάχαρη για 10 λεπτά ανακατεύουμε μην ψηθεί αλλά ούτε να σφίξει! Το αποσύρουμε από τη φωτιά! Προσθέτουμε το μασκαρπονε και το χτυπάμε να ομογενοποιηθούν σε μια βελούδινη κρέμα! Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή! Και την προσθέτουμε απαλά στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε ανακατεύουμε με σπάτουλα! Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ! Και αρχιναμε συναρμολόγηση.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.