Κέικ πορτοκαλιού - Cook For All
Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά

– 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
– 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
– 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
– 5 αυγά

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώστε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Από τα αυγά προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα. Κρατήστε τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
Προσθέστε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να δοκιμάζετε το κέικ με ένα καθαρό μαχαίρι.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγο πριν το αφαιρέσετε από το ταψί.
(Προεραιτικά μπορείτε να το διακοσμήσετε με λιωμένη κουβερτούρα και φέτες πορτοκαλιού)

Η Συνταγή είναι από Λίτσα Παππού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. (όσο αφορά τα υλικά)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top