Υλικά
– 1 κιλο πορτοκάλια κομμένα σε τέταρτα με την σαρκα
– 1 κιλο Ζάχαρη
– Νερό 4 ποτήρια
– Χυμό από μισό λεμόνι
– 2 ξύλα κανέλας
– 4 καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ξυνω τα πορτοκάλια και τα κόβω σε τέταρτα! Με μαχαίρι αφαιρώ τα άσπρα μέρη και κοβω λίγο την σάρκα. Βαζω κρύο νερό και τα αφήνω να πάρουν βράση πέντε λεπτά από το σημείο βρασμού. Τα σουρώνω τα ξεπλενω και ξαναβάζω να πάρουν πάλι μια βράση για 5 λεπτά. Αυτο το έκανα τρεις φορές ανάλογα το ποσό χονδροφλουδο είναι. Μετά έβαλα το νερό με την ζάχαρη τα μυρωδικα να πάρουν βράση έβαλα τα πορτοκάλια και Εβρασα μαζί 5 λεπτά. Τα άφησα όλη την νύχτα στο σιρόπι και την άλλη μέρα τα άφησα να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι!! Λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα το λεμόνι!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.