Υλικά
– Ένα πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
– 300 γραμμάρια γάλα θερμοκρασία δωματίου
κρέμα μου με γεύση πορτοκάλι
– Ένα λίτρο γάλα
– Δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση πορτοκάλι
– 8 κουτάλια ζάχαρη
– Το ξύσμα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι
– ένα ποτήρι νερό
– έξι κουτάλια ζάχαρη
Εκτέλεση
Ένα πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
300 γραμμάρια γάλα θερμοκρασία δωματίου
Τα βούτηξα μέσα στο γάλα και τα έβγαλα κατευθείαν γιατί μαλακώνουν πολύ γρήγορα. Τα έβαλα πλαγιαστά το ένα δίπλα στο άλλο. Μετά έσπασα τρία μπισκότα τα βούτηξα στο γάλα και τα έβαλα στο ποτήρι.
Ετοίμασα την κρέμα μου με γεύση πορτοκάλι.
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε την δική μας κρέμα με ότι γεύση θελουμε.
Ένα λίτρο γάλα
Δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου γεύση πορτοκάλι
8 κουτάλια ζάχαρη
Το ξύσμα από μισό ακέρωτο πορτοκάλι
Έβαλα όλα μαζί στο κατσαρολάκι μου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξη η κρέμα.
Μόλις έπηξε την έριξα στο ταψάκι και στο ποτήρι και μετά έξυσα το άλλο μισό πορτοκάλι
πάνω.
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα ένα ποτήρι νερό με έξι κουτάλια ζάχαρη,έπλενα καλά ένα ακέρωτο πορτοκάλι το έκοψα σε φέτες μετά στην μέση και τα έβαλα στην εστία να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Τα έβαλα πάνω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει λίγο την υγρασία.
Τοποθέτησα της φέτες πάνω στο γλυκό, μόλις κρύωσε καλά το έκοψα σε όμορφα κομμάτια.
Καλή επιτυχία ♥️
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.