Τούρτα Black Forest - Cook For All
Τούρτα Black Forest

Τούρτα Black Forest

Υλικά

Για το παντεσπάνι
– 5 αυγά
– μια πρέζα αλάτι
– 150γρ ζάχαρη
– 110g αλεύρι
– 40g σκόνη κακάο
– 0,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 30ml νερό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά
Για την κρέμα:
– 300γρ τυρί κρέμα
– 200γρ κρέμα γάλακτος 33% λιπαρά
– 2 κ.σ ζάχαρη άχνη, 2κ.σ μέλη
– 50γρ σοκολάτα τριμμένη
Για μαρμελάδα κεράσι:
– 400g κατεψυγμένα κεράσια
– 60g ζάχαρη
– 3 κ.σ. κορν φλάουρ(30γρ)
– 50ml νερό

Εκτέλεση

Στο κάβο του μίξερ κτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίζει και να γίνει αφρός. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν το κακάο κοσκινισμένο με δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα αβγού. Ρίχνουμε και το νερό, ανακατεύουμε απαλά το και στρώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Μόλις ψηθεί βάζουμε από πάνω μία λαδόκολλα και το γειρισουμε.
Για τη κρέμα :στο μίξε βάζουμε το τυρί, τη κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, μέλη και μία βανίλια,κτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματώνουμε.,
Για τη σάλτσα κεράσι 🍒 σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε τα κεράσια μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη να κολλάει στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το παντεσπάνι σε τρεις λουρίδες, το βρεχουμε με χυμό κεράσι με ένα πινέλο, απλώνουμε την κρέμα, μετά την σάλτσα κεράσι. Κάνουμε ρολό μία λουρίδα το βάζουμε σε μια πιατέλα, κολλάμε και το δεύτερο γύρο στο πρώτο και μετά και το τρίτο. Βάζουμε ένα τσέρκι να το σφίξει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη την νύχτα.
Διακόσμησουμε με σαντιγί, κεράσια, σοκολάτα.

Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top