Υλικά
Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
– 6 αυγα
– 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
– 3 1/2 ποτ.χαλούμι και 1/2ποτ. τυρί
– δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
– 1/4 μοσχοκαρυδο
– 1/2 κγ.μεχλεπι
– 1/2 κγ.μαστίχα
– 1-2 κσ.ζάχαρη
– σταφυδάκια(αν θέλετε)
– 3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
– 3/4 ποτ. γάλα
– 3 κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
– Γύρω στα 2.3/4 ποτ. αλεύρι φαρίνα
– σουσάμι από πάνω
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι. Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι τις μυρωδιές και μπεικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα. Ανακατευουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνομε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμους για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.