Υλικά
– 10 πιπεριες για γεμιστά πράσινες ή κόκκινες
– 2 κολοκυθάκια που μας αρέσουν (ή ο,τι αλλο λαχανικό)
– 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
– 1σκ σκόρδο αν θελουμε τριμμένη
– 1φλ του καφέ χυμό ντομάτας για την κατσαρόλα
– 1κ.γ.κόκκινη γλυκιά πάπρικα+λίγη κανέλλα
– Αλάτι
– πιπέρι
– δυόσμο
– μαϊντανό
– 250 -300 γρ κιμά(αναλόγως το μέγεθος το λαχανικών)
– 2κ.σ.λάδι για το μείγμα
– Λιγη ψύχα τριμμένη απο τα κολοκυθάκια
– 5-6κ.σ.γεμάτες ρύζι άσπρο
– 1 φλ.του καφέ λάδι για την κατσαρόλα
– 1 κυβο βοδινού
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Σε μπωλ μεγάλο ενώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά τον κιμά+κρεμμύδι +σκόρδο+αλάτι+πιπέρι +δυόσμο+μαϊντανό +πάπρικα+κανέλλα +ψύχα+2 κσ.λάδι +ρύζι πλυμμένο. (Δεν τα περνάω απο σωτάρισμα)
Γεμίζουμε (οχι μέχρι επάνω εντελώς)τα λαχανικά μας τα κλείνουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα όρθια. Περιχύνουμε με το λάδι και τον χυμό ντομάτας και προσθετουμε τον κύβο και ζεστό νερό μέχρι τη μέση των λαχανικών.
Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα,σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 45-50′ ή μέχρι να μαλακώσουν ολα τα υλικά μας και να μείνει ωραία σάλτσα.
Το φαγητό αυτο μπορεί να γίνει και αυγολέμονο εναλλακτικά.
Συνοδεύουμε με γιαούρτι στο πιάτο μας.
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.