Αφράτα τσουρεκοκουλούρια - Cook For All
Αφράτα τσουρεκοκουλούρια

Αφράτα τσουρεκοκουλούρια

Αυτά τα τσουρεκάκια-κουλουράκια, σαν βαμβάκι, είναι ακαταμάχητα !!! Ποτέ δεν θα σταματήσεις στο ένα !!! Είναι άκρως εθιστικά και άκρως απολαυστικά !!! 😉😘

Υλικά

– 1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3/4 ποτηριού σπορέλαιο
– 300 γρ. ζάχαρη
– 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
– 2,5 φακελάκια ξερή μαγιά
– 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
– 3 βανίλιες κάψουλες
– ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή περγαμόντου
– 1/2 κ.γλ. κανέλα
– 3-4 κ.σ. κακάο
– μία πρέζα αλάτι
– 2 κροκάδια για το άλειμμα
– σουσάμι

Εκτέλεση

Σε λεκάνη βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το λάδι, την μαγιά και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι. Προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με κουτάλι, για να γίνει ένας χυλός αραιός. Αδειάζουμε την μισή ποσότητα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα. Συμπληρώνουμε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μια ζύμη αφράτη που ελαφρώς κολλάει. Της ρίχνουμε λίγο λαδάκι επιπλέον. Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο μπολ. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι επιπλέον, ώστε να γίνει ζύμη αφράτη που κολλάει κάπως. Αφήνουμε τις ζύμες σκεπασμένες σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμες, παίρνω λίγη ποσότητα από τη μία και λίγη από την άλλη και κάνω πλεξούδες. Αφήνω πάλι να φουσκώσουν και αλείφω με κροκάδι αραιωμένο με λίγο γάλα, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.😘😍🫢🌹🌸🌹



Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top