Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας - Cook For All
Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Υλικά

– Μισό κιλό φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
– Μισό κιλό μυζήθρα μαλακη αναλη
– 100 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
– 1 χούφτα φέτα τριμμένη
– 3 αυγα και τα δύο ασπράδια από τα αυγά που θα κρατήσουμε τους κρόκους για επάλειψη
– 1 ποτήρι γάλα
– 2 κουταλιες βιταμ
– Αλάτι
– πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα προς το μάκρος τους σε τέσσερεις λωρίδες και σε κάθε λωρίδα στην άκρη βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και πατάμε να πάει παντού και διπλώνουμε να γίνει τρίγωνο μέχρι τέλους
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε μα τους κρόκους και λίγο ελαιόλαδο που βάλαμε σ αυτό το μίγμα και ψήνουμε στους 180 β σε προθέρμασμενο φούρνο μέχρι να ροδισουν

Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top