Υλικά
– 120 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
– 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
– 2 αυγά
– 2 βανίλιες
– 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
– 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
– 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα
– 150 γρ. μερεντα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος μέσα σε μικρο ταψάκι βάλτε λαδόκολλα προσθέστε το μισο μείγμα στο ταψακι ριχνετε μερεντα απο πανω και το αλλο μισο μειγμα…. και τελος σπάστε μια κουβερτούρα σε μικρα κομμάτια απο πανω η ακομα και σταγονες σοκολατας και ψηνετε για 20 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. (όσο αφορά τα υλικά)