ένα υπέροχο γλυκό της περιοχής του Μεσολογγίου με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι και φρουτακια που έχουν γίνει γλυκό κουταλιού…
Υλικά
– 5 αυγα
– Μισο κιλό φύλλο κρουστας.
– 3 κουπ.τσ.αμύγδαλο ασπρισμένο( ή καρύδια ή μισό-μισό )
– 3 βανιλιες
– 1 κουπα τσ.ζαχαρη
– 1 κουπα φρυγανιά
– 1 σφηνακι λικέρ
– 1 1/2 κουπ.. διαφορα φρουτάκια γλυκό κουταλιού … χωρις το σιροπι…
– 250 γρ. βουτυρο( ή 100 γρ βούτυρο και 150 γρ σπορέλαιο )
ΣΙΡΟΠΙ
– 2 Ποτηρ.ζαχαρη
– 2 ποτ.νερό
– 3 κ.σ. λεμονι
Εκτέλεση
Χτυπαμε…ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρατεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα..
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα … βαζουμε γεμιση.. τυλιγουμε ρολό..
Βουτυρωνουμε χαραζουμε λιγο με τη μυτη του μαχαιριου σε 7 -8 σημεία (ένα απλό κέντημα για να μη σκασουν) και ψήνουμε 170 β.1 ώρα περιπου.
Όταν ψηθεί κοβουμε προσεκτικά με πριονωτό μαχαιρι και σιροπιαζουμε.
ΣΙΡΟΠΙ
Αφηνουμε να βράσει 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι καλό μέλι.
Κρυο σιροπι…καυτο γλυκο..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.