Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(2ΟΟ ml)
– 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλιων
– 1 ποτηρι σπορελαιο
– ξυσμα 2 πορτοκαλιων
– 2 φακελακια ξερη μαγια
– 2 κ.γ.μπεικιν
– 2 βανιλιες
– 2 κ.γ.κανελλα
– 1 κ.γ.γαρυφαλλο
– 4 κ.σ κακαο
– μια πρεζα αλατι
– 100 γρ καρυδια ψιλοκομμενα
– 900 γρ αλευρι
σιρόπι
– 3 ποτηρια ζαχαρη
– 3 ποτηρια νερο
– χυμο μισο λεμονιου
– 1 ξυλακι κανελας
– μια κουταλια γλυκοζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βαζουμε στο μπολ σπορελαιο, χυμο χλιαρα και ριχνουμε τις μαγιες και το ξυσμα και ανακατευουμε με συρμα!!!
Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν-βανιλια και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη ισως χρειαστει 2 με 3 κουταλιες αλευρι εδω το ρυθμιζουμε εμεις!!!!
Χωριζουμε την ζυμη στα δυο!!!!
Στην μια ζυμη ριχνουμε μεσα το κακαο, κανελα, γαρυφαλλο, καρυδια και το ζυμωνουμε!!!!!
Σκεπαζουμε και τις δυο ζυμες για 1 ωρα!
Στην συνεχεια και τις δυο ζυμες τις ανοιγουμε 2 ισα τετραγωνα φυλλα παχους (1 εκ)! Βαζουμε την ζυμη κακαο πανω στην λευκη και ρολαροντας το κλεινουμε!!!
Κοβουμε ισα κομματια και τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα! Στην συνεχεια τα ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν!
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη, 3 ποτηρια νερο, το χυμο μισο λεμονιου, 1 ξυλακι κανελας για 4 λεπτα!
Στο τελος εαν θελουμε ριχνουμε μια κουταλια γλυκοζη!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου 5 λεπτα!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε ανα 4 ριχνοντας στα στο σιροπι και τα βαζουμε στο ταπερ η ταψι !!
Ριχνουμε λιγο σιροπι πανω τους και ανα 2 λεπτα τα.γυρναμε αναποδα!!!!
Η διαδικασια αυτη να γινει 5 φορες δηλαδη γυρισμα και κανονικα!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.