Η συνταγή αξιοποιεί άριστα ένα κέικ με γλάσο που περίσσεψε, δίνοντάς του μια δεύτερη ζωή και μετατρέποντάς το σε ένα λαχταριστό γλυκό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κέικ σας αρέσει, σπιτικό ή έτοιμο.
Υλικά
– Μισό κέικ με γλασο
– χυμό πορτοκάλι
– ζάχαρη άχνη
– 1κουπα καρύδια
– 150ml αραβοσιτελαιο
– ένα σφηνάκι κονιάκ
– 400γρ.nutella
– 1κουπα σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
– 400 γρ.κουβερτουρα γάλακτος
– 2κ.σ.αραβοσιτελαιο
Εκτέλεση
Χρησιμοποίησα μισό κέικ με γλασο, χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη άχνη, 1 κουπα καρύδια, 150ml αραβοσιτελαιο, ένα σφηνάκι κονιάκ, 400γρ.nutella, 1 κουπα σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι…
Ζύμωσα τα υλικά και τα έκανα 2 ρολά σαλάμι τα έβαλα σε λαδόκολλα και στον καταψύκτη για 2 ώρες….
Τα έκοψα έλιωσα 400 γρ.κουβερτουρα γάλακτος με 2κ.σ.αραβοσιτελαιο, τα άφησα να κρυώσουν, τύλιγμα σε αλουμινόχαρτο,
και συντήρηση στο ψυγείο……
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.