Ένα γλυκό που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και την νοστιμιά του.
Η τραγανή ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και φροντίδα, αγκαλιάζει μια γλυκιά και δροσερή γέμιση από αναρή. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για να φτιάξετε ένα γλυκό της στιγμής ή για να κεράσετε τους αγαπημένους σας. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια αυθεντική παραδοσιακή εμπειρία γεμάτη γλυκές απολαύσεις!
Υλικά
Για την ζύμη
– 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
– 1 ποτ σπορέλαιο
– 1 πρεσα αλάτι
– 1κ.σ ξύδι για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
– 2,1/4 ποτ. νερό(τόσο έβαλα εγώ)
Για την γέμιση:
– 1 κιλό αναρή(μυζήθρα)
– 5-6κ σ ζάχαρη (όσο γλυκά τα θέλουμε)
– 1,1/2-2 κ.γ.κανέλα
– 1/3 ποτ.ανθόνερο
Εκτέλεση
ζύμη
Τα υλικά της ζύμης, ρυζιαζουμε, ζυμώνουμε βαζουμε μεμβράνη ή την βαζουμε σε ένα σακουλάκι κλειστή για 30 λεπτά.
γέμιση:
Aνακατεύουμε για τη γέμιση βάζοντας γάντι για να ενωθούν καλά.
ζάχαρη άχνη για μετά το τηγάνισμα
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο (νούμερο 4 στην μηχανή φύλλου).
Βάζουμε μια κ σ από την γέμιση.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, στραγγίζουμε και βάζουμε στην πιατέλα.
Τέλος ρίχνουμε όση ζάχαρη άχνη θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.