Υλικά
– 3 λουκάνικα (1 πικάντικο, 1 με ρίγανη και 1 με πορτοκάλι)
– 250 γρ κριθαράκι
– 3 κσ πελτες
– 1 φλιτζανακι του καφε Λάδι
– Αλατι
– Πιπέρι
– 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα έβαλα το λαδι με τον πελτέ να ζεσταθουν.
Έριξα τα λουκάνικα και βραστό νερό περίπου 1 λιτρο, και αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
Ρίχνω το κριθαράκι, αλατοπιπερωνω και αφήνω να πάρει βράση, ανακατεύοντας κατά διαστηματα να μην κολλήσει το κριθαράκι. προσθέτω νερό αν επιθυμώ.
εγώ το θέλω ζουμερό, γιατί όσο κρυώνει πίνει τα υγρά του.
Σερβίρω με τυρί.
Η Συνταγή είναι από Οι σπιτικές γεύσεις μου της ομάδας “Συνταγές απλές και εύκολες”.