Υλικά
Για τη ζύμη
– 500gr αλεύρι
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
– 1 κ.γ ζάχαρη
– 2 κ.γ αλάτι
– 250γρ γάλα
– 1 ασπράδι
– 70μλ σπορελαιο
Για τη γέμιση
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζω ελαφρός
– σπανάκι
– άνηθο
– λίγο δυόσμο
– αλάτι
– πιπέρι
– τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβω 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζω ελαφρός προσθέτω το σπανάκι άνηθο λίγο δυόσμο αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νεράκι.
Αφήνω να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω.
Για τη ζύμη
στο ζεστό γάλα προσθέτω τη μαγιά τη ζάχαρη το ασπράδι και το λάδι και ανακατεύω καλά.
Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μία μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζω με μεμβράνη και μία κουβερτούλα και αφήνω στην άκρη μια μία ώρα.
Κόβω σε 10 ίσα μπαλάκια και τα αφήνω για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένα με πετσεπουλα να μην ξεραθούν.
Ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε πίτα μία πιθαμή και κόβω στη μέση.
Βάζω τα ψωμάκια στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνω για 10-15 λεπτά να ξεκουραστούν.
Αλείφω με τον κρόκο ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά η αναλογία από το φούρνο.
Μόλις βγει αλειφω με πινέλο με βούτυρο και σκεπάζω για να μαλακώσει.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.