Υλικά
– 1 ποτήρι καλαμποκελαιο
– 1ποτηρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών
– 1 φακ.μπεικιν
– 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού
– 2 κ.γ.κανελα
– 750 με 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε τον χυμό.το ξύσμα και την κανέλα τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!
Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!
Τα βουτάμε σε ζάχαρη!
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά!
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!!!
Έφτιαξα 50 κομμάτια!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.