Κουλουράκια νηστίσιμα - Cook For All
Κουλουράκια νηστίσιμα

Κουλουράκια νηστίσιμα

Υλικά

– 250 γρ μαργαρίνη
– 1 ποτήρι ηλιέλαιο
– 1 ποτήρι ρετσίνα
– 1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
2 βανίλιες
– 1 κ. γλυκού κοφτό σόδα
– 1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ
– 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Θα το δείτε εσείς γιατί κάθε ποτήρι είναι διαφορετικό για τον καθένα μας…

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει, μετά το λάδι τη ρετσίνα, το σουσάμι και τα υπόλοιπα στερεά…
Έγιναν αφράτα και πεντανόστιμα…

Συνήθως το ψήσιμο γίνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Συνήθως χρησιμοποιείται η αντίσταση από επάνω και κάτω ή η αντίσταση από κάτω με ανεμιστήρα, ανάλογα με το φούρνο που διαθέτετε.

Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top