συνταγη της αγαπημενης μας Tzeni Tsanaktsidou.
Υλικά
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ 200 ml
– 4 αυγα
– 2 κουπες ζαχαρη
– 1 κουπα λάδι ελαφρύ η 250 γρ βούτυρο μαλακο το οποίο πρώτα το δουλεύουμε με την ζάχαρη πολύ καλά
– 1 κουπα γαλα
– 3 βανιλιες
– 1 κουταλακι του γλυκου σοδα
– 2 κουταλιες της σουπας λεμονι χυμο
– 1 κουταλια της σουπας αμμωνια
– 1 φακελακι μπεικιν παουντερ
– 3 πορτοκαλια το ξυσμα τους
– 1 κιλο αλευρι + 1 κουπα
Εκτέλεση
Βαζουμε στο μπολ.αυγα-λαδι-ζαχαρη και τα δουλευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε βανιλιες-ξυσμα-μπεικιν-και πανω την σοδα ανακατεμενη με το χυμο λεμονι!
Ανακατευουμε με συρμα!Ριχνουμε την αμμωνια διαλυμενη με το γαλα!
Ανακατευουμε με.συρμα!Ριχνουμε κουπα κουπα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη να μην κολλαει, οποτε προσέχουμε πάρα πολύ το αλεύρι!!!!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα!
Τα αφηνουμε 15 λεπτα!Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου η με γαλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτων για 20 με 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!
Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο τα περνάμε με βούτυρο!
Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.