Υλικά
για την Ζύμη
– 300 γραμμάρια γιαούρτι
– 1 αυγό
– 45 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
– 45 γραμμάρια λάδι ηλιέλαιο η σπορελαιο
– 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα
– 500 γραμμάρια αλεύρι
– ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για την Ζύμη βάζουμε σε μπολ 300 γραμμάρια γιαούρτι 1 Αυγό 45 γραμμάρια ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, 45 γραμμάρια λάδι ηλιέλαιο η σπορελαιο, 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά.
Στο τέλος προσθέτουμε 500 γραμμάρια αλεύρι.
Ζυμώνουμε, ανοίγουμε την ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε σε 10 τετράγωνα κομμάτια, τα κόβουμε στο κέντρο και περνάμε τής άκρες απο την σχισμή που κάναμε στο κέντρο όπως κάνουμε στά ποντιακά ωτιά, τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο λάδι και τα αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.