Υλικά
– 8 αυγά
– 500γρ ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1 χαρτάκι μπεικιν
– 1 φακελάκι αμμωνία
– 2 βανίλιες
– 1200γρ αλεύρι περίπου
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη τα χτυπάμε για 2′ στην συνέχεια το βούτυρο τις βανίλιες και το μπεικιν ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε την αμμωνία ανάκατευουμε καλά να γίνει σαν κρέμα και το ρίχνουμε στο μείγμα ρίχνουμε εναλλάξ την μαρέγκα με το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη στο τέλος για να μην κολλάει στα χέρια το ζυμωνουμε με λίγο βούτυρο.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε κουλουράκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμους πάνω κάτω μέχρι να ροδισουν αν θέλουμε μπορούμε να τα αλείψουμε με αυγο.
Καλη σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.