Κέικ - Cook For All
Κέικ

Κέικ

Υλικά

– 500 γρ φαρινα
– 450 γρ ζαχαρη
– 250 γρ βουτυρο
– 240 γρ φρεσκο γαλα
– 4 αυγα
– 2 σωληναρια βανιλια η ξυσμα πορτοκαλι
– ελαχιστο αλατι

 

Εκτέλεση

χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει το μιγμα.
Επειτα προσθετουμε διαδοχικα τα αυγα, τη βανιλια η το ξυσμα πορτοκαλι και το αλατι τελος προσθετουμε το γαλα και τη φαρινα και συνεχιζουμε τη αναμειξη μεχρι το μιγμα να γινει ομοιομορφο και λειο.
Ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 55 λεπτα περιπου.

 

Η Συνταγή είναι από Αννα Μπουρτζα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top