Υλικά
– 2 Αυγά
– 100 γραμμάρια ζάχαρη
– 100 μλ λάδι ηλιέλαιο η σπορελαιο
– 100 γραμμάρια γιαούρτι
– 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
– 120 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο Αγλυκο
– μια πρεζα αλάτι
– σοκολάτα Lacta
προαιρετικά
– ξύσμα απο φρέσκο πορτοκάλι
– σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μια μπασινα Σπάμε 2 Αυγά και τα χτυπάμε με 100 γραμμάρια ζάχαρη προσθέτουμε 100 μλ λάδι ηλιέλαιο η σπορελαιο 100 γραμμάρια γιαούρτι,
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε προσθέτουμε 120 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο το κοσκινιζουμε μαζί με το αλεύρι
στο τέλος προσθέτουμε μια πρεζα αλάτι τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες για μαφινς βάζουμε το μισό μείγμα και στο κέντρο απο ένα κομματάκι σοκολάτα Lacta συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω και βάζουμε μικρά κομματάκια σοκολάτα Lacta
τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορουμε να βάλουμε και ξύσμα απο φρέσκο πορτοκάλι που τους πάει πολύ και σταγόνες σοκολάτας.
Καλή επιτυχία 🤗
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.