Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό!!

Υλικά

– 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
– 250γρ καλαμποκελαιο
ΚΡΕΜΑ:
– 2 λίτρα γάλα αμυγδάλου
– 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
– 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
– 1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
– Χυμό από 1 πορτοκάλι
– 4 κουταλιές νισεστε
– 3 κάψουλες βανιλιες
– 5 κουταλιές τής σούπας καλαμποκελαιο
Σιρόπι:
– 700 νερό
– 700 ζάχαρη
– Λίγες σταγόνες λεμόνι
– 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου!
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας να κρυώσει.
Αλείφουμε με το καλαμποκελαιο το ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 10 φύλλα κάτω ρίχνοντας λιωμένη μαργαρίνη στο καθένα.
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε γάλα-ζάχαρη-μαργαρινη-βανιλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα να ζεσταθούν και ρίχνουμε σιγά, σιγά το σιμιγδάλι και το νισεστε (διαλυμένο με 2 κουταλιές νερό) ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αδειάζουμε στο ταψί την κρέμα και στρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ρίχνοντας στο καθένα την λιωμένη μαργαρίνη.
Τέλος χαράζουμε το γλυκό και περιχυνουμεμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Υπολογίστε περίπου μία ώρα.Για το σιρόπι, ρίχνουμε νερό-ζάχαρη-λεμόνι και το ξύλο κανέλας βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά.
Σιροπιαζουμε το γλυκό αμέσως ώστε να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι!
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για λίγη ώρα και σερβίρουμε με κανέλλα.

 

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top