Υλικά
– 2/3 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
– 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
– 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 1 βανίλια
– Μία πρέζα αλάτι
– 3/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεσμένα καρύδια
– 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεσμένα καρύδια για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το πρώτο φλιτζάνι αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα δάκτυλα.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
Αφού τελειώσουμε με την ζύμη, παίρνουμε ένα – ένα τα μπαλάκια και τα τυλίγουμε στο τριμμένο καρύδι.
Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε για 14-15 λεπτά.
https://nistisimo.gr/
Η Συνταγή είναι από “Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.