Τα πιο νόστιμα βουτυρένια τραγανά τυροπιτάκια που λιώνουν στο στόμα. 😋
Υλικά
– 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 80 ml σπορέλαιο
– 2 κ.σ. καλά γεμάτες γιαούρτι
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– 1 κ.σ. ξύδι
– 1 αυγό + 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για την επάλειψη)
– 1 φακελάκι μπέικιν
– Αλεύρι γ.ο.χ. περίπου 500 με 550 γρ.
– Τυρί φέτα
– Σουσάμι (αν θέλετε)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με το λάδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταίο το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα μικρό μανταρίνι, την ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε τυράκι, κλείνουμε και δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (εγώ έκανα μισοφέγγαρο).
Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο και σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Και απολαμβανουμε 👌😋👌😋.
Καλή επιτυχία!!! 🌺
Η Συνταγή είναι από “Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.