Ανώμαλα Θεσσαλονίκης - Cook For All
Ανώμαλα Θεσσαλονίκης

Ανώμαλα Θεσσαλονίκης

Για εμένα αυτό το τόσο απλό και εύκολο γλυκάκι αποτελεί την πεμπτουσία της γεύσης και είναι και νηστίσιμο (σ.σ. η λιχούδα της Μεγάλης Εβδομάδας!)!
Δεν το αλλάζω με κανένα άλλο γλυκό πραγματικά σας το λέω ❤️!
Στη γενέτειρά μου τα λέμε ανώμαλα, αλλού βραχάκια, ενδεχομένως και με πολλές άλλες ονομασίες να υπάρχουν!
Η μαγική γεύση όμως είναι μία και μοναδική!

Υλικά

– 250 γρ. ψημένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
– κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας που τη λιώνουμε σε μπεν μαρί
– 1 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο!

 

Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε ψημένα και ξεφλουδισμένα αμυγδαλάκια, κουβερτούρα πολύ καλής ποιότητας που τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και 1 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο!
Λιώνουμε την κουβερτούρα (250γρ.), προσθέτουμε το ηλιέλαιο, έχουμε ξεφλουδίσει τα αμύγδαλα (250γρ. μας αρέσουν να είναι μπόλικα!) και τα έχουμε ψήσει στους 150 πάνω κάτω για 15 λεπτά περίπου, τα αφήνουμε να κρυώσουν και αναμειγνύουμε με χάρη!!!
Στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να στερεοποιηθούν!
Τυλίγουμε μετά με κομματάκια αλουμινόχαρτου και τα βάζουμε στο ψυγείο μας…και…. όσο αντέξουν…!!!💖

 

Η Συνταγή είναι από κ. “Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top