Υλικά
– 200 γραμ ζάχαρη
– τέσσερις κουταλιές κακάο
– 200 γραμ νερό
– μισό κουταλάκι κανέλα
– 150 γραμ μπισκότα
– 250 γραμ καρύδια
– δυο κουταλιές σούπας κονιάκ
γλάσσο
– 400 γραμ κουβερτούρα
– δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ
Εκτέλεση
βράζω για δυο λεπτά 200 γραμ ζάχαρη με τέσσερις κουταλιές κακάο, 200 γραμ νερό και μισό κουταλάκι κανέλα ..
τρίβω στο μουλτι 150 γραμ μπισκότα και 250 γραμ καρύδια και τα ρίχνω στο υγρό με δυο κουταλιές σούπας κονιάκ ..
ανακατεύω κάνω μπαστούνι και βάζω ψυγείο η κατάψυξη να παγώσει ..
τις περνάω από γλασσο που έκανα με 400 γραμ κουβερτούρα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ ❣️❣️
Η Συνταγή είναι από “Παλμιρα Αριστου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.